7 жени

Код на продукта:  
8.71 лв. 9.90 лв.

Крайна цена с ДДС:

Корици: 


Автор: Иво Сиромахов
ISBN: 9789542816881
Страници: 152
Корици: мека
Издателство: Сиела
Година на издаване: 2015
Бърза поръчка
Не е нужна регистрация. Въведи само телефонен номер и ние ще ви се обадим!

Действието на романа се развива в Берлин, Брюксел, Москва, Пекин, Дубай, Скопие и София. А в сюжета са въвлечени и личности като Ангела Меркел, Жан Клод Юнкер, Владимир Путин и Роман Абрамович.


“7 жени” е една изключително забавна история за сблъсъка на съвременния българин със заобикалящия го свят.


 


ИНТЕРВЮ С ИВО СИРОМАХОВ:


 


Всяка голяма любов рано или късно потъва


 


- Новият ти роман се казва “7 жени”. Кои са те?


- Това са седем очарователни жени от различни националности, с които съм имал любовни афери. Действието на романа се развива в Германия, Белгия, Русия, Китай, Обединените арабски емирства, Македония и България.


- Какъв е жанрът?


- Еротично-хумористичен. И автобиографичен, разбира се. Всичко разказано в него е по действителен случай.


-         А какво стана със Скарлет?


-         Разделихме се преди година и оттогава не ми се е обаждала. Не можа да понесе особеностите на българския манталитет, горката. Много тежко преживях раздялата ни и за да притъпя болката в разбитото си сърце, се хвърлих в поредица от краткотрайни връзки. За тях разказвам в “7 жени”.


- Герои в романа “7 жени” са и Путин, Меркел, Жан-Клод Юнкер. Откъде ги познаваш?


- С Ангела Меркел навремето бяхме в една детска градина в “Орландовци”. Тя беше много ербап и постоянно командореше другите деца. Затова никой не искаше да си играе с нея. Всички деца я мразеха и й викаха “свиня блатска от трета градска”. Само аз й се подмазвах. Може би съм усещал, че някой ден ще стане важно шефчe.


С Юнкер сме нещо като далечни роднини. През 1992 година той дойде на море в Слънчев бряг и свали една моя трета братовчедка – Юла.


А с Путин се познаваме от 94-а година. Беше дошъл на ски в Боровец. Карахме заедно, сприятелихме се, вечер ходехме по кръчмите. Заведох го и при баба ми на село, тя закла кокошка, пихме от домашното й вино.


-         Коя е жената от корицата на “7 жени”?


-         Прочетете романа и ще разберете.


-         Защо на корицата сте като в сцена от “Титаник”?


-         Защото всяка голяма любов рано или късно потъва в ледените води на живота.


-         Миналата година ти направи национално литературно турне в 13 града. Ще могат ли скоро отново да те видят читателите ти?


-         Да, ще могат. През април и май ще правя нова обиколка по книжарниците из страната. За датите ще ви осведомя в моя фейсбук профил.


- С какви чувства очакваш срещата с читателите?


- Със смесени. Всеки път, когато излиза моя нова книга, изпадам в паника: ще я харесат ли читателите? Ще успея ли и този път да ги развълнувам? Да ги разсмея?...


Затова за мен е много важно да правя тези срещи в книжарниците – там виждам очите на моите читатели, изправям се лице в лице с въпросите и коментарите им. Това мe въодушевява.


- Кое е по-важно за теб – големите тиражи или литературните награди?


- Разбира се, че големите тиражи. Литературните награди в България се раздават от журита, в които влизат хора със съмнителни вкусове и несъмнени комплекси. Представите им за литература са изграждани по времето на комунизма и носят киселия дъх на потна неепилирана комсомолска секретарка.


За разлика от тях читателите винаги са обективни и справедливи. Ако им харесва – четат, ако не им харесва – не четат. И гласуват за всяка една книга с левчетата си. За мен е чест, че моите книги са сред най-продаваните в книжарниците. Пазарът никога не греши.


 The purchased item is sent by the seller to Vestiaire Collective so that the item can be checked by our team of experts at Paris. Once declared compliant, the item will then be shipped to your delivery address.
Items purchase from an individual seller are neither refundable nor exchangeable. If you are not happy with your item, you may resell the item without commission. The item will be relisted at the purchase price and only a handling fee will be deducted.