Тестове по български език и литература за 7. клас

Код на продукта:  
8.50 лв.

Крайна цена с ДДС:

Корици: 


Автор: Колектив
ISBN: 9789542804666
Страници: 112
Корици: Мека корица
Издателство: Сиела
Година на издаване: 2009
Бърза поръчка
Не е нужна регистрация. Въведи само телефонен номер и ние ще ви се обадим!
По новата учебна програма

Книгата с тестове по български език и литература за 7. клас не е ново и единствено явление, тъй като у нас са издавани тестове, а и учителите ги практикуват в обучението. Новото в нашия замисъл е вариативността на видовете тестове, която позволява те да се използват както за стимулиране читателската нагласа на учениците, така и за проверка и контрол на техните знания. Тестовете върху художествен текст са изключително деликатна материя, с която ако не се внимава, има опасност учениците да изгубят емоционалната си нагласа и да се подчинят само на логиката. Ето защо при изграждането на тестовете следваме два важни принципа:
- да се използват по-често тестове, в които има повече верни и само един неверен отговор, за да се запази многозначността при възприемане на художествения текст;
- да не се ползват само тестове от затворен тип, т. е. учениците да отбелязват само кой е верният или неверен отговор, а да помислят върху дадения проблем и да впишат своето становище в последната, предвидена за целта, точка. В някои от тестовете се предлага модел, по който учениците да конструират мисълта си. Стремежът ни към тестове с отворена структура е продиктуван от разбирането, че учениците от седми клас тепърва изграждат мислене за работа с тестове, което изисква по-голяма концентрация, улавяне нюансите на дадения проблем, вникване в зададените условия и формулировки.


The purchased item is sent by the seller to Vestiaire Collective so that the item can be checked by our team of experts at Paris. Once declared compliant, the item will then be shipped to your delivery address.
Items purchase from an individual seller are neither refundable nor exchangeable. If you are not happy with your item, you may resell the item without commission. The item will be relisted at the purchase price and only a handling fee will be deducted.