31 Яну. 2019

Съветите на Джефри Гитомър за успешни продажби

Съветите на Джефри Гитомър за успешни продажби
Ръковдните принципи на търговското изкуство:
 

1.Мислете.

Продажбата е в главата ти. Мисловната нагласа, с която подхождаш към пародажбата, ще повлияе на резултата повече от всеки друг елемент на търговския просец. Мисловната нагласа и разположението на духа. Бъди дружелюбен, засмян, въодушевен, позитивен, сигурен, самоуверен, приятен и подготвен до степен, при която няма място за нервност. Всичко се случва в главата ти, преди да се отрази на портфейла ти.

Със сигурност на всеки от Вас му се е случвало да влезе на търговска среща и да си помисли.”Леле, каква тъпотия. Продажбата няма да стане, но какво от това-ще опитам, пък каквото има да става-ще стане”. Всеки търговски агент е преживявал такова нещо поне 100 пъти. Понякога обаче влизаш в офиса и си мислиш:

“Страхотен потенциален клиент! Има нужда от продукта ми, харесва го, а мен просто ме обича. Продажбата ми е в кърпа вързана”.

Запомнете, че с каквато и настройка да отидете на посещението, Вие давате Тон за вероятния резултат. Истината е, че никой търговски агент на планетата не реализа продажба абсолютно всеки път. Всеки си има свой начин да създаде мисловната си настройка преди продажба. Джефри винаги се е подготвял отлично като е измислял с какво да ангажира клиентите си, а най-забавното е, че си пускал рокендрол на макс преди да влезе в офиса им. Представете си AC-DC – Hells Bells в колата и направо влизате на среща-това ще приповдигне не само вашето настроение, но и на човека отсреща. През 70-те години си пускал дори записа “най-странната тайна” на Ърл Найтингейл и “Психология на победата на Денис Уейтли”. По този начин музиката и подготовката ще Ви накарат да мислите за себе си, да сте по уверени и с по-голямо самочувствие . Музиката ще ви даде ритъма, откойто се нуждаете за да бъдете готови, щастливи и сигурни, че ще осъществите продажбата.

Действайте: Преди всяко от следващите Ви сто търговски посещения, напишете какво добро нещо би могло да Ви се случи, и какъв положителен резултата очаквате. А след края на посещението, напишете какво е можело да добавите за да се развият нещата по-добре.
мисълта, че ще успеете, зависи от вашата увереност, а увереността Ви се основава на подготовката Ви. Направете така, че мислите Ви да са в основата на Вашия успех. И те наистина ще направляват вашия успех ВСЕКИДНЕВНО.Тази нагласа ще Ви помогне да станете Ефективни и да овладеете своите мисловни процеси, които ще Ви доведът до вярата, че не само можете да успеете, а ще успеете със сигурност.
 

2.ВЯРВАЙТЕ

Разработете си непробиваема система от убеждения.
Вярвайте в своята компания, в продукта си и в себе си – в противен случай няма да можете да продавате. Вярвайте, че за клиента ще бъде от полза да купи това, което продавате – и да го купи от Вас. Трябва също да разберете кой е най-важния човек на света… Това сте Вие! Вашата система от убеждения определя съдбата Ви. Не само в продажбения процес, но и в кариерата Ви. Ако се стремите да изградите успешна кариера, трябва да вярвате в компанията, която представлявате, и да бъдете убедени, че тя е най-добрата на пазара, която произвежда или предлага онова, което се опитвате да продадете. Трябва да вярвате в нейната етика, в лекотата с която прави бизнес. Трябва да вярвате и в колегите си и в това, че компанията ще достави продаваното от вас по начин, който ще породи потребителска лоялност.

Трябва да вярвате, че вашите продукти и услуги са не само най-качествените на пазара, но и че предлагат най-добра стойност за клиента. Трябва да вярвате, че може да се разграничавате от конкуренцията и да го докажете чрез атестати, че вашия продукт отговаря на онова, което казвате за него. Клиентът най-напред трябва да купи Вас, преди да е купил, компанията, продукта или услугата която предлагате. За да осъществите продажбата, нужно е първо да продадете себе си. Ентусиазмът с който провеждате вашата презентация с цел продажба ще завладее вниманието на клиентите Ви и ще ги убеди да купят от Вас. Лепилото, което свързва първите три елемента на вярата (компанията, продукта, собствената личност) е убеждението, че за клиента е от полза да купи от Вас, че Вие с продуктите си и услугите си предлагате на клиента по-голяма изгода, продуктивност, удобство, рентабилност и осезаема печалба, отколкото кой да е конкурент някога би могъл да мечтае да предложи.

ДЕЙСТВАЙТЕ: Напишете си четирите въпроса за причината. ЗАЩО вярвам в моята компания? ЗАЩО вярвам в моите продукти и услуги? Защо вярвам в себе си? И… Защо вярвам, че клиентът ми се облагодетелства, кото купува от мен?
За да станете ЕФЕКТИВНИ във вярата, всеки път, когато посещавате клиенти, питайте, защо вярват във Вас, в компанията Ви и в продукта Ви. После ги питайте защо купуват от вас.

За да ОВЛАДЕЕТЕ вярата се изисква време. Изграждането на вашата система от убеждения е съчетание от начина, по който се чувствате, от експедитивността на компанията Ви и качествата на продукта Ви. Колкото повече клиентът харесва Вас, продукта Ви и компанията Ви, толкова повече ще Ви харесва да продавате и толкова повече продажби ще реализирате. С помощта на вашите клиенти – хората, които Ви обичат – системата Ви от убеждения ще укрепне до такава степен, че ще стане непробиваема.