Организирана престъпна група

Код на продукта:  
15.00 лв.

Крайна цена с ДДС:

Корици: 


Автор: Лада Паунова#Пламен Дацов
ISBN: 9789542806882
Страници: 208
Корици: Мека корица
Издателство: Сиела
Година на издаване: 2010
Бърза поръчка
Не е нужна регистрация. Въведи само телефонен номер и ние ще ви се обадим!


„Организирана престъпна група“ е Първата книга на българския специализиран книжен пазар, анализираща понятието ОПГ на ниво НК и НПК. Монографията разглеждат ОПГ от теоретична и практическа гледна точка, като поставя на фокус материалноправните и процесуалноправни аспекти на ОПГ.


Лада Паунова


Лада Паунова е завършила право в СУ „Св. Климент Охридски“ през 1988 год. Работила е като съдия в Наказателна колегия в Софийски районен съд, като адвокат и като съдия в Наказателно отделение на Софийски градски съд. От 2006 год. е съдия в Софийски апелативен съд. Разглежда наказателни дела, включително и такива, по обвинения за организирана престъпна група. В Софийски градски съд е постановила присъди по дела с обществен интерес – делото за „Фонтана“, делото за въоръжен грабеж на инкасови автомобили до Парк-хотел „Москва“. Работи като лектор в НИП и има участия в международни семинари по въпросите за сътрудничеството при изпълнение на ЕЗА, по защитата на свидетели и сътрудници на правосъдието в наказателното производство, по съдебните практики в областта на тероризма.


Пламен Дацов


Пламен Дацов е роден в гр. Варна през 1969 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” през 1997 г. До 1998 г. е Председател на РС-Ихтиман, след това е районен съдия в СРС до 2003 г. и съдия в СГС до 2009 г. Понастоящем е съдия в САС.  През цялата си професионална кариера се занимава с наказателни дела и е разглеждал дела с обществен интерес като: Балканбанк, Първа частна банка, ДСК, „Катастрофата при Княжево“, източвания на ДДС, едно от делата на Софиянски, делото „Кузов“, делото „Алексей Петров срещу Едвин Сугарев“ (като въззивна инстанция),  делото за смъртта и обгазяването на работници в Кремиковци и други. Преподавател и лектор в НБУ, СВУБИТ и др.The purchased item is sent by the seller to Vestiaire Collective so that the item can be checked by our team of experts at Paris. Once declared compliant, the item will then be shipped to your delivery address.
Items purchase from an individual seller are neither refundable nor exchangeable. If you are not happy with your item, you may resell the item without commission. The item will be relisted at the purchase price and only a handling fee will be deducted.