Блог

Театърът като цел
Театърът като цел
В театъра на университета участвах в постановка за революцията в Доминиканската република по история на един американски режисьор – Едуард Морган. Беше една студена вечер през Януари, когато влезнах в салона и се запознах с този невероятен човек, който ми разкри красотата на театъра. Всеки от нас се представи и той записа имената ни поотделно. Пиша тези редове, тъй като бях силно впечатлен от начина му на работа и от методите, които използваше за постигане на крайната цел.
10 Септ. 2019
Елементи на успешно поведение – навици
Елементи на успешно поведение – навици
Ако нашите навици се изграждаха лесно, то нямаше да има смисъл да се учим и да се развиваме. Всичко щеше да ни бъде вродено, подарено и придобито без усилия – така животът щеше да е по-лек. Характерите ни щяха да бъдат моделирани при раждането и всички щяхме да разгърнем потенциалите си от рано, а след това да се превърнем в професионалисти от различни области.
06 Май 2019
170 години от раждането на Иван Евстратиев Гешов
170 години от раждането на Иван Евстратиев Гешов
Една статистика през изминалите години показва, че около 330 хиляди души са демотивираните българи – това са тези, които са в трудоспособна възраст, но не учат, не работят и не са регистрирани в Агенцията по заетостта (Бюрото по труда). Това сочат данните от специално целево проучване на изследователски център “Тренд” по поръчка на фондация “Фридрих Еберт”.
08 Фев. 2019
Нещата са в твои ръце – приятелю.
Нещата са в твои ръце – приятелю.
Не живейте лошо, не бъдете демотивирани. Статиската сочи, че в България около 300 000 са изгубили мотив да живеят. Не бъдете като тях. Не стойте просто ей така на някой клон, на някое дърво-клатейки се. Не висете като суджуци, които ги брули вятъра. Не бъдете от хората, които нито учат, нито работят, нито данъци плащат. Нещата са в твой ръце – приятелю.
15 Яну. 2019
Силата на молитвата – Джак Демпси
Силата на молитвата – Джак Демпси
Колко ли биха се изненадали да научат, че някои от най-прочутите “мъжки момчета” в света се молят всеки ден. Например Джак Демпси никога не си ляга без да се помоли, никога не посягa към храната си, без първо да благодари на Бога за нея. 
27 Ноем. 2018
Защо трябва да се насладим на момента, а не да се тревожим за бъдещето и да оплакваме миналото.
Защо трябва да се насладим на момента, а не да се тревожим за бъдещето и да оплакваме миналото.
През 1871 год. в ръцете на някакъв младеж попада една книга и той прочита невероятна мисъл, която го отвежда много по-далеч от  хоризонта на неговата мечта-а именно да стане лекар. Този студент по медицина, стажант в болницата Монреал, обезпокоен от предстоящите му изпити, се тревожи дали ще има успех в лекарската практика, и дали ще успее да си изкарва прехраната.
15 Окт. 2018